cabecera-valencia

DADES GENERALS

La ciutat de València és la tercera més gran d’Espanya, ubicada a la costa Mediterrània i enfront de les Illes Balears. Compta amb una població del voltant d’un milió d’habitants, fet que la converteix en una ciutat amb una gran oferta cultural i d’oci, a la vegada que manté un ambient agradable. Disposa de bones comunicacions, amb un ampli número de línies d’autobús i de metro. Però una de les opcions més recomanables és descobrir el centre històric a peu.

CENTRE HISTÒRIC

El centre de València és una mescla d’història viva que parla del passat gloriós de la ciutat. Durant els segles XII – XVI l’urbs fou un important centre urbà a nivell europeu. Posteriorment, durant la revolució industrial moviments com el modernisme i les avantguardes deixaren l’empremta en l’arquitectura i el traçat de la ciutat. Avui en dia, tota la història de València conviu amb les últimes tendències arquitectòniques, gastronòmiques i d’expressió. Els carrers estan plens de restaurants, clubs, art urbà, música i originalitat.

6 5

LA VALÈNCIA MODERNA

Actualment l’urbs s’ha convertit en escenari de múltiples esdeveniments. La Fira de Juliol, les Falles, el Festival Intramurs, la Russafa Escènica, Cabanyal Íntim són només algun dels exemples de la projecció actual de València, tots ells es desenvolupen en un entorn inigualable. Destaca, també, l’atractiu turístic del complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències, lloc on es troben la innovació i la ciència. A més, museus com el centre d’art modern IVAM acullen interessantíssimes exposicions que, sens dubte, no voldràs perdre’t.

EL CLIMA

La ciutat es caracteritza per un clima suau, amb una temperatura mitjana de 18,4ºC. Són pocs els dies de fred intens a l’hivern i a l’estiu és calorós, perfecte per a una escapada a la platja de la Malva-rosa o la Patacona, o per a conéixer  els voltants de València.

COM ARRIBAR

L’aeroport es troba a només 20-30min amb metro de la ciutat. En els últims anys s’ha incrementat el número d’aerolínias que operan a la zona, entre elles, companyies de baix cost. Des de la terminal pots arribar al centro amb la L3 i L5, a més de l’autobús 150.

cac


12
1

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

Tot un complex d’edificis futuristes dins de la ciutat, destinats a la difusió de les arts i les ciències. Podràs contemplar formes impossibles, veure una pel·lícula amb el millor efecte envolvent, descobrir els animals marins de l’Oceanogràfic, o acudir a l’Òpera, entre moltes altres coses.

LES FALLAS

Durant el mes de març la ciutat es transforma per a acollir la festa més important: Les Falles. Aquest esdeveniment atrau gent de tota Espanya i també de part de l’estranger. Petards, focs artificials, colorides escultures de paper, música i tradició van de la mà.

LA VALÈNCIA MÉS SALVATGE

Tant dins com fora de la ciutat tindràs la possibilitat d’estar en contacte amb la naturalesa. Tota l’urbs està dividida en dos per un enorme parc on es pot respirar aire pur i gaudir de la tranquil·litat o fer exercici. A pocs quilòmetres trobaràs l’Albufera, un paratge natural del més pur estil mediterrani, o anima’t a visitar la sabana africana al BioParc.